1xbet supertotobet
sakarya escort belek escort adana escort antalya escort ankara escort aydın escort bursa escort gaziantep escort istanbul escort samsun escort balıkesir escort mersin escort konya escort eskişehir escort izmir escort sınav analizi denizli vip transfer kocaeli escort malatya escortmaltepe escort muğla escort manisa escort sivas escort tekirdağ escort tokat escort uşak escort yalova escort yozgat escort trabzon escort afyon escort aksaray escort amasya escort ardahan escort artvin escort bartın escort bayburt escort bolu escort burdur escort çanakkale escort çankırı escort çorum escort edirne escort elazığ escort erzurum escort erzincan escort kırşehir escort van escort zonguldak escort giresun escort gümüşhane escort hakkari escort ığdır escort ısparta escort kahramanmaraş escort karabük escort karaman escort kars escort kastamonu escort kırklareli escort kütahya escort nevşehir escort niğde escort ordu escort osmaniye escort rize escort şanlıurfa escort siirt escort sinop escort şırnak escort tunceli escort yozgat escort tokat escort tekirdağ escort kütahya escort balıkesir escort aydın escort edirne escort sivas escort uşak escort adana escort adana escort adana escort adana escort adana escort adana escort adana escort vergi konseyi görüntülü sohbet urla siyaset haberleri ankara magazin istanbul magazin yalova magazin kütahya magazin elazığ magazin adıyaman magazin tokat magazin sivas magazin batman magazin erzurum magazin afyon magazin malatya magazin ordu magazin trabzon magazin mardin magazin eskişehir magazin denizli magazin muğla magazin van magazin aydın magazin tekirdağ escort balıkesir magazin samsun magazin kayseri magazin manisa magazin hatay magazin diyarbakır magazin mersin magazin kocaeli magazin gaziantep magazin konya magazin sakarya magazin antalya magazin bursa magazin izmir magazin istanbul otomobil fiyatları istanbul ekonomi istanbul eğitim istanbul seyahat istanbul gezi rehberi antalya alışveriş merkezleri antalya ticaret
romabet romabet romabet
deneme bonusu veren siteler
Bugun...


Can Pulak

facebook-paylas
DİN-SİYASET VE PARA
Tarih: 08-03-2024 09:44:00 Güncelleme: 08-03-2024 09:44:00


     Güzelim memleketimde herşey öylesine kötüye gidiyor ki, nasıl düzeleceğini bilen yok.
     İktidarı da muhalefeti de birbirinden farksız. Çok konuşuyorlar, boş konuşuyorlar, hayal dünyasında gezdiriyorlar dinleyenleri. Millet geçim sıkıntısı ve yoksulluk çığlıkları atarken, bizi yönetenler ekonominin büyüdüğünü söylüyorlar. Hormonla büyüyen bir ekonomi ve beslenme-geçinme çığlıklarıyla ufalan bir halk.Ne büyük bir çelişki değil mi? Bana göre siyasetin ve siyaset yandaşlarının ekonomisi büyüyor, milletin değil… Siyaset esnafının keyfi yerinde. Mutfak, kira, sağlık, çocukların eğitimi gibi sorunları yok. Çok yüksek vede çifter maaşlar, kaynağı tartışmalı ek gelirler, inanılmaz avantajlar onları halktan koparmış. Onlar başka bir dünyada yaşıyorlar sanki.
     Siyaset esnafı kendi menfaatinde ortak, milletin sıkıntı ve problemlerinde farklı düşünüyor. İşte o zaman particilik başlıyor, birbirlerine verip veriştiriyorlar devamlı. Geçmişte ayakkabı kutularındaki yabancı paraları tartışıyor, AKP’yi suçluyorduk. Bugün ana muhalefetin Meclis’teki odalarından çıkan döviz dolu çuvalı konuşuyoruz. 20 yıl sonra geldiğimiz noktaya bakın. Ne acı değil mi? Devleti israf denizinde yüzdürüyoruz, 10 milyondan fazla yabancıyı bedavadan besliyoruz. Ne o, din  kardeşlerimizmiş. O din  kardeşlerini  bizden başka koruyacak,sahip çıkacak başka ülke yok mu? Biz kendi insanımızın yokluğuna, yoksulluğuna, geçim sıkıntısına ve çaresizliğine yetişemiyoruz. Ama din kardeşlerimize bedavadan bir hayat yaşatmakla kalmıyor, devletimizin güvenliğini de tehlikeye atıyoruz.
     Ülkenin yönetim sistemi değişmiş değil, tamamen dağılmış durumda. İşler yasalara göre değil, akla esen talimatlara göre yapılıyor. Anayasa’yı ve yasaları takan, ciddiye alan pek yok. Anayasa’ya uyacağına namus yemini etmiş olanlar, Anayasa ve yasalar delik deşik olmasına rağmen seslerini bile çıkarmıyorlar. Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın anlayışındalar sanki. Ama o yılanın hepimize dokunmasına az kaldı gibi. Siyaset ve yönetim fotoğrafı böyle görünüyor. 
     Erken  seçim havası temel sorunlarımızı şimdilik geri attı. Ne deprem bölgesindeki acıklı tablolar, ne emeklilerin perişanlığı, ne de enflasyonun azgınlığı pek akla gelmiyor. Varsa yoksa seçim gündemde. Tüm umutlar ona bağlanmış gibi. Oysa seçim sonucunun değiştireceği birşey yok. İktidar kazanırsa yine aynı hikayeler ve masallar, muhalefet kazanırsa partiiçi çekişme ve kavgalar.Oysa yerel seçim çok farklı bir şey.Yaşadığımız kentlerde bizi rahat ettirecek,iyi yönetecek yerel insanları seçeceğiz.Hani CHP’de ön seçim yapılacaktı?Bu ön seçim sözü eş,dost  önseçimine döndü.Listeler yine Ankara’da düzenlendi,ahbap çavuşlar seçmene zorla dikte edildi.Ne o demokratik rejime sahipmişiz.Bu nasıl demokrasi böyle?
     Tarikatların egemen olduğu,bazı bakanlıklarda ağırlık kazandığı bir dönemi yaşıyoruz.Hepsini sıralamaya kalksam(Yahu biz ölmüşüz de,arkamızdan ağlayanımız yok) dersiniz.Milli Eğitim Bakanlığı ne yapmak istiyor?Minicik yavruları okullarda din eğitiminden geçireceğiz diye,inanılmaz maskaralıklar sergiliyor.Bakan dur durak dinlemiyor,üstelik açıkça tarikatları destekliyor,sahip çıkıyor.Efendi biz laik bir ülkeyiz.Dini siyasete dibine kadar soktunuz. Şimdi de Milli eğitim Bakanlığımızı mı dini kurumlar içine sokacaksınız?Milleti de,gençliği de,çocuklarımızı da rahat bırakın.Herkes dinini dilediği şekilde yaşasın.Baskı filan yapmayın. Artık ters tepiyor çünkü.
     Sizin peşinden koştuğunuz din anlayışı,fabrikasında bile (Suudi Arabistan) çöküyor artık.Baksanıza din baronları,dinin siyasi patronları açılıp saçılıyor,bizde mahalle baskısı sonucu yasak gibi görünen şeyleri, Arapların zirvesi serbest bırakıyor.Çarşaf giyme mecburiyetleri,kadının çalışma yasağı, yanında bir erkek olmadan sokağa çıkması filan tarih oluyor.Dünya güzellik yarışmasına bile katılmaya başladılar.Gerçek ve siyasi tüccarlardan etkilenmeyen Müslümanlar, kutsal kitabımızın tefsirlerini değil kendisini uygulamaya çalışıyorlar.Tarikatların,yobazların ve din tüccarlarının safsatalarına kulak bile asmıyorlar.1500 yıl önce yazılmış kutsal kitabımızı,çağın gereklerini de dikkate alarak değerlendirince,Allah’ımızın emirlerini akıllıca yerine getirebiliyoruz.
     Dinden beslenen siyaseti engellemedikçe, Türkiye’yi aydınlığa ve düze çıkaramayız. Allah’la kulun arasına kimse girememeli.Girerse sadece devletimize değil,bugün olduğu gibi dinimize de büyük zararlar veririz.Bunun böyle bilinmesinde yarar var. 

                                               CAN PULAK



Bu yazı 7390 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI