Bugun...


Orhan Keskinsoy

facebook-paylas
Sayın Kemal Kılıçdaroğlu (Açık Mektup)
Tarih: 12-06-2023 13:20:00 Güncelleme: 12-06-2023 13:20:00


Sayın Kemal Kılıçdaroğlu

CHP Genel Başkanı

Saygıdeğer Genel Başkanım;

 

“Dostun iğnesi batar, ama acıtmaz

Sadece uyarır”

         

Bu ülkede, temiz yürekli, duygulu ve candan insanlar vardı. Zenginin kapısı fakire açık ve gurbet yolları, sonunda mutlaka bir sıcak yurda ulaşıktı. Orada bütün kadınlar ana, bütün kızlar kardeş ve bütün çocuklar evlattı. Oranın taşı arkadaş, toprağı dosttu. Gerçi burada çekilen sefaletin, yoksulluğun derecesi bence malumdu. Fakat, bu maddi yoksulluğun içinde bir manevi varlık bulacağımı sanıyordum.

          Şimdi ne görüyorum? Anadolu... Düşmana akıl öğreten müftülerin, düşmana yol gösteren köy ağalarının, her gelen gasıpla (yağmacı,çapulcu) bir olup, komşusunun malını talan eden kasaba eşrafının, asker kaçağını koynunda saklayan zinacı kadınların, firengiden burnu çökmüş sahte sofuların, cami avlusunda oğlan kovalayan softaların türediği yer burasıdır.         

          Burada bıyıklarını makasla kırptı diye nice fikir ve ümit dolu Türk gencinin kafası taş altında ezildi. Burada, yüzü düşmana dönük, nice vatan mücahitleri savundukları kimselerin eliyle arkalarından vuruldu. Burada, milli timsalin, milli bağımsızlık sembolünün yolu kaç defa kesildi ve kaç defa oturduğu şehrin etrafı isyan silahlarıyla çevrildi. Burada, ben,vatan delisi, millet divanesi; burada, ben harp malulü (savaş gazisi) Ahmet Celal, (Orhan Keskinsoy’da okuyabilirsiniz) yapayalnızım.

          Bunun nedeni,Türk aydını,gene sensin! (yani biziz! O.K.) Bu viran ülke, bu yoksul insan kitlesi için ne yaptın? Yıllarca yüzyıllarca onun kanını emdikten ve onu bir posa halinde katı toprak üstüne attıktan sonra, şimdi de gelip ondan tiksinmek hakkını kendinde buluyorsun.

          Anadolu halkının bir ruhu vardı, nüfuz edemedin (sözünü geçiremedin, içine geçemedin) Bir kafası vardı; aydınlatamadın. Bir vücudu vardı; besleyemedin. Üstünde yaşadığı bir toprak vardı! İşletemedin. Onu, hayvani duyguların, cehaletin, yoksulluğun ve kıtlığın elinde bıraktın. O,katı toprakla kuru göğün arasında bir yabani ot gibi bitti. Şimdi elinde orak,buraya hasada gelmişsin. Ne ektin ki,ne biçeceksin? Bu ısırganlar,bu kuru dikenleri mi? Tabii ayaklarına batacak. İşte her yanın yarılmış halde kanıyor ve sen, acıdan yüzünü buruşturuyorsun. Öfkeden yumruklarını sıkıyorsun. Sana ıstırap veren şey, senin kendi eserindir., senin kendi eserindir. (YABAN-Y.K.Karaosmanoğlu Sy:99-100 Remzi Kitabevi 1972 basımı)       

Bu size yazdığım beşinci mektup,ötekileri yırtıp,belki de hiç okumadan çöp sepetine attınız. Ben ısrarla yine de yazdım. Yazıyorum, yazacağım.

Lay lay lom dönemlerinde çevrenizde çok insan olabilir. Ama önemli olan bu dönemlerde ayakta kalıp,yeniden yeniden doğup,yol alabilmektir mesele. Siz bu mektubu da belki yine okumadan çöp sepetine atacaksınız. Ama ben bunları bir yerlerde okutacak güçteyim. Bunu özellikle belirtmek istedim.

          Yukarıdaki alıntıya bir tek cümle eklemek gerekmiyor. Bu romanın yazılış yılları 1930 lardır. Ne değişmiş? Ya da neleri değiştirebilmişiz? Yukarıdaki alıntıyı hiçbir siyasi söyleyemez? Bu akademisyenlerin işidir. Partili akademisyenler nerede? Neyse...

Tüm namuslu, yurtsever insanlar içtenlikle, CHP sorununu tartışıyorlar, çıkış yolu arıyorlar, gösteriyorlar.Onları da yakından takip ediyorlar. Bakıyorum da,basındaki akademisyen dediğimiz insanlar bile parti içinde bir taraf gibi. Kaybettiğimiz noktadalar...

Sizin dediğiniz gibi ”Cesur olmak gerekiyor, bedel ödemeden olmaz” bakın çevrenize, en yakınınıza demokrasi için hangi bedeli ödemişler. Çevrenizdeki ve içimizdeki bedel ödeyenler zaten doğru yerde duruyorlar..

CHP nin genetiğinde hala Kuvayı Milliye ruhu vardır. O gizil gücü ortaya çıkaracak kadrolar gerekiyor.

İleride daha da açacağım, şu yerel seçim döneminde, yetki verdiğiniz insanlar buna layık olamamışlardır. Seçimlerde tarafsızlığı bırakın, bazı yerlerde, bazı  aday adayları  lehine çalışmışlardır bile: Bu örnekleri vereceğim. Havada konuşmam, yazmam.

Seçim işleriyle ilgili görevliler bir ikisi hariç görevlerini yapamamışlardır. Gelecek siyasi istikballerini düşünmüşlerdir.

Hep yazdım size, Geziden önceki gibi siyaset yapamayız, yapmamalıyız diye. Ama hala Geziden önceki gibi yaşamayı sürdürüyoruz. Gezi direnişini yaşatan güç 5-6 milyondu. Ve sandığa gitmedi yarısından fazlası. İşte bizim oyumuz orada, sağda falan değil. Siz ne yapabilirsiniz ki, çevreniz bence kuşatılmış durumda. Hep D.Baykal için bu şikayetimiz vardı, şimdi sizi çevirdiler. Ama arkanızda, beğenmeseniz de, bir Önder Sav bile yok!

Artık uzun yazmayacağım, belki kısa diye okursunuz..

Niye kaybediyoruz?

Hala SOL’umuza bakamıyoruz. Hala eskisi gibi siyaset yapıyoruz.

Sayın Genel Başkanım;

Ben Datça’da yaşıyorum. Ama Samsun, Çarşambalıyım.Yirmi yıldır uzaktayım memleketimden. İlişkilerimi sürdürüyorum. Buradan gözüm kapalı sayın Haluk Koç ve İhsan Kalkavan’ın Samsun’a gittiklerinde kimlerle oturup kalktıklarını isim isim söyleyebilirim. Bu insanlar doğrudur yanlıştır. Malatya, Tunceli vs . için de yapı olarak  kimlere gittiklerini bilirim. Çünkü çöküşümüzün nedenlerinden birisi de budur. Peki kimlerle buluşuyor bu vekiller ? Diye soracak olursanız... İl başkanı, ilçe başkanları, varsa belediye başkanları. Bundan doğal hiçbir şey olmaz değil mi? Onlara tabii ki gidecekler. Yanlış şurada;  Bu il, ilçe başkanlarıyla yarışan adaylar nerede? Nerede eski il başkanları, ilçe başkanları? Nerede SHP döneminin militan partilileri? Parti içi mücadelelerde kırılganlıklar, küskünlükler oluyor. Bunları onaracak yörenin M.vekilleridir. Ama ne gezer, M.vekilleri gelecek seçimin kaygısıyla yeni bloklar peşinde koşuyor. O zaman parti sandıklara bile sahip çıkamıyor.

Yeri gelmişken yazayım. Türkiye genelinde 194.704 sandık vardı. Bizim tutanağımıza giren sayı 78.312,yani %40.22.Yaklaşık olarak 120 bin sandıkta yok görünüyoruz.

Ben olsam,sandıklara sahip çıkamayan,tüm yönetimleri görevden alırdım. Alamazsınız, çünkü,bu koordineyi yapan Genel merkez yetkilileri de başarısızdır.

Değerli Genel Başkanım;

Bence ilk yapılacak iş, üyelerimizin tamamının listesini, profilini çıkarıp, yeniden düzenlemek gerekiyor.

Partinin tek seçicisi artık üyedir denmelidir. Üye üyeliğinin tadına varabilsin. Yani onurlandırılsın.

Tüm adaylar; (genel,yerel) üyelerin katımıyla  tespit edilmelidir. Bu da hemen ilan edilmelidir. Üye sayımız inanın artacaktır. Ama öyle naylon üye değil. Bunun kontrolünü biz yaparız. Çünkü aslı varken, sahtesini neden isteyelim?

Gezi Gençliğine de ”Gelin siz seçin,siz seçilin” deme cesaretini gösterelim.

AKP biten, biz geleceksek, Onların tarzı siyaset bitmiştir. Geleceğe bakalım. Gelecek gençliktedir, bilimdedir. Bu gençler aydın, bilimsel düşünen insanlardır. Değerlendirelim.

Bir tek genel başkan yardımcısına, bir tek Parti Meclisi üyesine ön seçim olmadan M.vekilliği vermeyelim. Buyursunlar üyelerle ön seçime.

60 yaş üzeri, benim gibiler duygusalız. Bizi kandırmak kolay. Gençler öyle değil. Kandırmak zor. Uyanıklar. Güvenmiyorlar ve gelmiyorlar.

Unutmadan yazayım, kamuoyu yoklaması yapan tüm şirketleri kapı dışarı edin. Kamuoyu yoklamalarına bakıp, telefonda Samsun’u arıyorum, çok umutluyum. Kardeşime soruyorum, durum iyi bu kez galiba gibisinden ”Ağabey sen yoklamaları bırak, dibe vuruyoruz” Ne anlar, bu çocuk diye kendimi aldatıyorum. O haklı çıkıyor!

Size yazdığım önceki mektuplarda Datça’yı da anlattım. Durum iyi değil, oy kaybediyoruz. Diye. Ama siz okuyamadınız, Genel başkan yardımcılarına da, Genel sekretere de anlattım durumu. Bir genel başkan yardımcısı vardı burada, Datça’dan evli. Tam taraf oldu. Bence sıfırı tüketti. Adını vereyim, Yakup Akkaya. Buradaki oy kaybının tek sorumlusudur. Ortada duramadı. Peki, kazandık ama diyeceksiniz. Bence Pirus zaferidir....

İşte sonuçlar.

Önce 2011 sonuçlarına bakalım: CHP:5744, AKP:2370, MHP:1867, Diğer: 300(12 seçmen sayısına göre)

Bir not daha,CHP nin 5700 oyuna karşılık,tüm partilerin oy toplamı 4600 dür.

Şimdi gelelim 2014 seçimlerine:

CHP:5446,AKP:4149,MHP:1616,HDP:302,DP:117;diğer:203 tür.

CHP nin oyuna karşılık diğer parti oyları toplamı 6387 dir.geçen seçimlerden yaklaşık iki bin fazladır.

Oy yüzdeleri CHP:%46.0,AKP:%36.1,MHP:%13.7,HDP:%2.6

2011 seçimlerinde CHP nin oyu %57 dir.Diğer partilere karşı ilk kez geri düşmüştür. CHP:46,ötekiler 54.

CHP bir önceki seçime göre %11 oy kaybına uğramış. Dahası tüm partilerin aldığından fazla oy toplayan CHP seçmenlerin artmasına(yaklaşık14.000) rağmen oylarını bırakın arttırmayı,gerilemiştir.

Daha da ilginci B.Şehir belediye Başkanı Osman Gürün 6.295 oy alırken,Şener Tokcan(hem de Datça’nın çocuğu) neden Osman Gürün’den 849 oy daha az almıştır?

Datça’da Neden ilk kez bu kadar boş ve geçersiz oy vardır? Bu oylar hangi partiye aittir? İncelenmesi gerekmez mi?

Soruyu yanıtsız bırakmayalım. Bu oylar bizimdir. Almamız gereken oy 6500-6600 dür. Bunu B,şehir oylarında görüyoruz. İnsanlar adaya değil,parti rozetine oy vermiştir. Bu da sevindirici tarafıdır. Ama üyelerle beliren bir aday 2 bin oy fazla alacaktı!

 

Türkiye,sosyal,siyasi ve ekonomik bir deprem geçiriyor.İnsanlar depremin alıklığı,şaşkınlığı içinde ne yapacaklarını bilmiyorlar. Bu sarsıntıları atlatmaları için bir DEPREM ÇADIRIna gereksinimleri var. İşte o çadır CHP olabilir.Herkesin düşüncesi yerinde kalsın,herkes bir partiye,bir gruba bağlı olabilir. Bu deprem atlatılıncaya değin,aynı çadır altında olamaz mıyız? Bunun için kafa yormalıyız. Kısmen anlatmaya çalıştım.Bizim geleceğimiz gençlerdir. AKP ye bir tespihe bile oy verecek binlerce yaşlı var. Onlar eskidir. Yeniler gençliktir. Ama lafını yapıp,onları dışarıda bırakırsak,bu hüsranları daha çok yaşamayız,yaşayamayız! Çünkü partinin ,gücü,takati ,nefesi buna yetmeyebilir.

Şimdilik bu kadar.

Selam, sevgi ve saygılarımla…

(27/04/2014

Orhan Keskinsoy

GSM:0535 5256998    

Datça Kent Konseyi Başkanı

E –posta:orhankeskinsoy@gmail.com

 



Bu yazı 1925 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
PUAN DURUMU
Takım O G M B A Y P AV
1 Galatasaray 31 27 1 3 69 20 84 +49
2 Fenerbahçe 31 26 1 4 83 27 82 +56
3 Trabzonspor 32 16 12 4 54 42 52 +12
4 Beşiktaş 32 14 12 6 42 38 48 +4
5 Kasımpaşa 32 13 12 7 55 57 46 -2
6 Çaykur Rizespor 31 13 12 6 40 47 45 -7
7 Sivasspor 32 11 10 11 38 43 44 -5
8 Başakşehir FK 31 12 12 7 39 36 43 +3
9 Antalyaspor 31 10 9 12 36 34 42 +2
10 Alanyaspor 31 10 9 12 41 42 42 -1
11 Adana Demirspor 32 9 10 13 48 43 40 +5
12 Samsunspor 32 10 14 8 36 42 38 -6
13 MKE Ankaragücü 32 8 11 13 40 41 37 -1
14 Kayserispor 32 10 12 10 36 45 37 -9
15 Konyaspor 32 8 12 12 34 45 36 -11
16 Hatayspor 31 7 12 12 36 41 33 -5
17 Gaziantep FK 32 8 17 7 35 50 31 -15
18 Fatih Karagümrük 31 7 15 9 34 39 30 -5
19 Pendikspor 31 7 15 9 34 61 30 -27
20 İstanbulspor 31 3 21 7 22 59 13 -37
Takım O G M B A Y P AV
1 Eyüpspor 30 22 6 2 70 27 68 +43
2 Göztepe 29 18 6 5 50 18 59 +32
3 Çorum FK 30 15 8 7 50 31 52 +19
4 Sakaryaspor 29 14 7 8 43 30 50 +13
5 Kocaelispor 29 14 8 7 43 34 49 +9
6 Bodrumspor 29 13 7 9 36 19 48 +17
7 Boluspor 30 13 10 7 28 32 46 -4
8 Bandırmaspor 29 12 8 9 44 25 45 +19
9 Gençlerbirliği 30 11 8 11 35 30 44 +5
10 Erzurumspor FK 29 11 8 10 28 25 40 +3
11 Keçiörengücü 30 9 12 9 27 36 36 -9
12 Ümraniyespor 30 9 14 7 33 42 34 -9
13 Manisa FK 30 7 11 12 36 37 33 -1
14 Şanlıurfaspor 29 8 12 9 26 30 33 -4
15 Tuzlaspor 29 8 14 7 30 44 31 -14
16 Adanaspor 29 9 16 4 23 41 31 -18
17 Altay 30 5 22 3 14 68 15 -54
18 Giresunspor 29 2 23 4 13 60 7 -47
Takım O G M B A Y P AV
1 Esenler Erokspor 33 23 5 5 74 28 74 +46
2 Bucaspor 1928 32 20 3 9 50 19 69 +31
3 Van Spor FK 31 20 5 6 51 31 66 +20
4 1461 Trabzon FK 32 18 6 8 59 33 62 +26
5 Yeni Mersin İdman Yurdu 33 16 7 10 47 27 58 +20
6 Ankaraspor 33 15 7 11 41 30 56 +11
7 Karacabey Belediye Spor 33 12 10 11 37 31 47 +6
8 Beyoğlu Yeniçarşıspor 32 13 13 6 40 32 45 +8
9 Ankara Demirspor 32 13 14 5 35 34 44 +1
10 Diyarbekir Spor 32 11 13 8 33 33 41 0
11 Kırklarelispor 33 10 13 10 26 35 40 -9
12 Altınordu 32 9 12 11 37 32 38 +5
13 Nazilli Belediyespor 34 11 15 8 37 54 38 -17
14 Serik Belediyespor 32 9 13 10 28 34 37 -6
15 Hes İlaç Afyonspor 32 8 13 11 18 34 35 -16
16 Zonguldak Kömürspor 32 8 16 8 31 52 29 -21
17 Kırşehir Futbol SK 33 5 21 7 29 65 22 -36
18 Bursaspor 33 5 20 8 24 59 20 -35
19 Adıyaman FK 32 3 23 6 21 55 15 -34
Takım O G M B A Y P AV
1 Kepezspor FAŞ 25 20 1 4 60 13 64 +47
2 Aliağa Futbol A.Ş. 26 18 0 8 53 14 62 +39
3 52 Orduspor FK 26 13 7 6 36 25 45 +11
4 Ayvalıkgücü Belediyespor 25 12 6 7 32 22 43 +10
5 İnegöl Kafkas GK 25 11 6 8 27 24 41 +3
6 Edirnespor 25 12 9 4 39 24 40 +15
7 Mardin 1969 Spor 25 11 10 4 35 30 37 +5
8 K.Çekmece Sinopspor 26 10 10 6 36 26 36 +10
9 Artvin Hopaspor 25 9 9 7 32 24 34 +8
10 Karabük İdmanyurdu Spor 25 9 12 4 22 38 31 -16
11 Talasgücü Belediyespor 25 8 14 3 26 39 27 -13
12 Kırıkkalegücü FK 25 7 13 5 24 31 26 -7
13 Gümüşhanespor 25 4 12 9 21 41 21 -20
14 Malatya Arguvanspor 25 2 19 4 12 46 10 -34
15 Tarsus İdman Yurdu 25 2 20 3 16 74 9 -58
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 14/04/2024 Pendikspor vs Başakşehir FK
 14/04/2024 Çaykur Rizespor vs Antalyaspor
 14/04/2024 Hatayspor vs İstanbulspor
 14/04/2024 Fatih Karagümrük vs Fenerbahçe
 15/04/2024 Alanyaspor vs Galatasaray
 19/04/2024 Beşiktaş vs MKE Ankaragücü
 20/04/2024 İstanbulspor vs Fatih Karagümrük
 20/04/2024 Konyaspor vs Alanyaspor
 20/04/2024 Kayserispor vs Trabzonspor
 20/04/2024 Samsunspor vs Adana Demirspor
 20/04/2024 Samsunspor - Adana Demirspor Adana Demirspor ligde deplasmandaki son 16 maçında hiç kazanamadı  Samsunspor yenilmez
 20/04/2024 Kayserispor - Trabzonspor Kayserispor ligdeki son 5 maçında hiç kazanamadı  Trabzonspor yenilmez
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 14/04/2024 Tuzlaspor vs Göztepe
 14/04/2024 Şanlıurfaspor vs Bandırmaspor
 14/04/2024 Kocaelispor vs Giresunspor
 15/04/2024 Erzurumspor FK vs Sakaryaspor
 15/04/2024 Adanaspor vs Bodrum FK
 19/04/2024 Altay vs Manisa FK
 20/04/2024 Bandırmaspor vs Tuzlaspor
 20/04/2024 Giresunspor vs Göztepe
 20/04/2024 Eyüpspor vs Boluspor
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 14/04/2024 1461 Trabzon FK vs Bucaspor 1928
 14/04/2024 Diyarbekir Spor vs Beyoğlu Yeniçarşıspor
 14/04/2024 Hes İlaç Afyonspor vs Ankara Demirspor
 14/04/2024 Kırklarelispor vs Serik Belediyespor
 14/04/2024 Van Spor FK vs Altınordu
 14/04/2024 Zonguldak Kömürspor vs Adıyaman FK
 17/04/2024 Van Spor FK vs Ankaraspor
 21/04/2024 Adıyaman FK vs 1461 Trabzon FK
 21/04/2024 Altınordu vs Yeni Mersin İdman Yurdu
Tarih Ev Sahibi Sonuç Konuk Takım
 14/04/2024 Artvin Hopaspor vs Karabük İdmanyurdu Spor
 14/04/2024 Ayvalıkgücü Belediyespor vs Kırıkkalegücü FK
 14/04/2024 Gümüşhanespor vs Aliağa Futbol A.Ş.
 14/04/2024 K.Çekmece Sinopspor vs Talasgücü Belediyespor
 14/04/2024 Malatya Arguvanspor vs İnegöl Kafkas GK
 14/04/2024 Mardin 1969 Spor vs Kepezspor FAŞ
 14/04/2024 Tarsus İdman Yurdu vs Edirnespor
 14/04/2024 Artvin Hopaspor - Karabük İdmanyurdu Spor Karabük İdmanyurdu Spor ligde deplasmandaki son 5 maçında hiç kazanamadı  Artvin Hopaspor yenilmez
 14/04/2024 Artvin Hopaspor - Karabük İdmanyurdu Spor Artvin Hopaspor ligde evindeki son 7 maçında hiç kaybetmedi  Artvin Hopaspor yenilmez
SON YORUMLANANLAR
resmi ilanlar
NAMAZ VAKİTLERİ
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI